STEICOtop

Productfiche als pdf weergeven

• Ideaal voor de isolatie van beloopbare, maar niet bewoonde
zolderverdiepingen

• Direct beloopbaar, zonder afdekplaat dankzij speciaal verdicht
oppervlak

• Bijzonder dampopen. Beschermt de constructie omdat er geen dampremmende afdekplaten gebruikt moeten worden

• Snelle en eenvoudige plaatsing; huidvriendelijk

• Uitstekende bescherming tegen hitte en kou

• Isolatieproduct uit houtvezels conform Europese normen

• Ecologisch, milieuvriendelijk, recycleerbaar 

De eisen die aan energie-efficiëntie worden gesteld
nemen toe. De Duitse Energiebesparingsrichtlijn (EnEV) verplicht vele huizenbezitters zelfs tot het isoleren van zolderverdiepingen. Daarbij komt dat deze (in Duitsland wettelijke) maatregel met STEICOtop bijzonder gemakkelijk is uit te voeren en zich al na een paar jaar terugbetaalt.

Vele oudere woningen zijn met een dakgebint uitgevoerd die weliswaar beloopbaar is, maar niet voor woondoeleinden gebruikt wordt– een typische, ongeïsoleerde vliering. De afsluiting van het verwarmde gedeelte van het gebouw wordt bij deze constructie gevormd door de bovenste verdiepingsvloer. En deze bovenste verdiepingsvloeren blijken, vooorzover ze niet gesaneerd zijn, ware energieslurpers te zijn.

Daarbij kan juist de bovenste verdiepingsvloer bijzonder eenvoudig en gunstig vernieuwd worden – met enorme energiebesparingsmogelijkheden.
Er kan wel tot 250 kWh per m2 en jaar bespaard worden. Dat komt neer op ca. 25 l aardolie of 25 m3 aardgas per m2 en jaar.

Snel qua oppervlak – exact voor wat betreft Detail

STEICOtop und STEICOflex

 

Met de stabiele STEICOtop isolatieplaten kunnen snel grote oppervlakken geïsoleerd worden. De aansluiting op details, zoals boeigordingen is precies op maat. Omdat de platen gladde randen hebben, hoeven bij de STEICOtop randstukken geen plaatprofielen bijgewerkt te worden; moeizaam inpassen op plaatsen met weinig ruimte is daardoor niet nodig. Als er in twee lagen wordt gewerkt, is de aanleg met stootvoegverbinding aan te bevelen.

De gedeelten rondom slecht toegankelijke aansluitdetails, zoals daksparrenen steunen zijn meestal niet bruikbaar. Hier kan ideaal met STEICOflex geïsoleerd worden om warmtebruggen te minimaliseren. Het flexibele houtvezel-isolatiemateriaal past zich ook naadloos aan oneven bouwonderdelen aan. Eventuele openingen kunnen eenvoudig met beschikbaar komend snijmaterial opgevuld worden. Onder plafonds met houten balken moet een vochtremmende folie gelegd worden, bij betonnen vloeren in oudere gebouwen is dat doorgaans niet noodzakelijk.

Stabiele platen Met een Uniek afwerkoppervlak

STEICOtop Finish-Oberfläche

STEICOtop isolatieplaten beschikken over een gecomprimeerd, speciaal gestructureerd oppervlak, dat zich kenmerkt door een hoge stabiliteit. Een extra afdekking met houten plaatmateriaal is bij gedeelten die niet vaak gebruikt worden daarom niet noodzakelijk. De isolatieplaten zijn direct beloopbaar en de zolder kan verder als bergruimte gebruikt worden. Bovendien zijn STEICOtop isloatieplaten in hoge mate diffusie-open. Het vocht dat er misschien een keer indringt kan probleemloos verdampen. Bij andere isolatiematerialen werken de - voor de afdekking - noodzakelijke houten plaatmateriaal als een bovenliggende vochtremming. Zo is het risico op schimmelvorming bij STEICOtop duidelijk gere- duceerd. Dankzij zijn hoge vastheid kunnen bijzonder belastbare en tegelijkertijd slanke constructies gemaakt worden, waarbij de architectonische eis met continue veiligheid wordt gecombineerd.

PRESTATIEVERKLARING

productoverzicht

toepassingsgebied kiezen
productgroep kiezen
© 2021 STEICO SE