STEICOflex 038

STEICOflex is bijzonder klem- en vormvast. Verzaagde delen behouden hun vorm en kunnen klemzeker geplaatst worden, zelfs in omgekeerde richting. Dankzij de flexibiliteit van de isolatieplaten worden kleine oneffenheden probleemloos weggewerkt.

Zoals bij alle isolatieproducten van STEICO op basis van natuurlijke vezels is de verwerking van STEICOflex absoluut onschadelijk voor de huid. Géén jeuk of krabproblemen, noch tijdens de verwerking – noch erna. Het versnijden kan eenvoudig met behulp van de speciale STEICO isolatiemessen, met een decoupeerzaag of met een electrische reciprozaag (type Bosch GFZ 14-35 A).
De gewelfde zaagbladen kunnen bij STEICO besteld worden. STEICOflex wordt onder lichte druk tussen het regelwerk aangebracht (10mm extra voorzien voor het klemmen). Aan de “doe-het-zelvers” onder u raden wij aan 2 × 100mm STEICOflex aan te brengen voor een totale isolatiedikte van 200mm. Dit is immers veel gemakkelijker en u bespaart tijd en moeite. De standardbreedte van STEICOflex is gebaseerd op de gangbare afmetingen in de traditionele houtsysteembouw. Andere breedtes zijn eventueel verkrijgbaar op aanvraag. Grotere spanwijdtes kunnen opgevuld worden door de platen dwars te plaatsen of door het gebruik van STEICOflex “wiggen”. Eventuele zaagverliezen kunnen vermeden worden door de reststukken tegelijk met een nieuwe plaat tussen het regelwerk te klemmen.

productoverzicht

toepassingsgebied kiezen
productgroep kiezen
© 2021 STEICO SE